Stroomverbruik van ons infraroodpaneel

Elke iHeatpanel heeft een eigen piekvermogen. Bijvoorbeeld het grootste standaard infraroodpanel van 120 x 60 cm die maar liefst ca. 30m2 kan verwarmen heeft een piekvermogen van maar 1300 watt, (ongeveer 0,22 ct per uur) en meer kan het niet verbruiken. Het piekvermogen wordt gebruikt tijdens het opwarmen. Om een idee te geven; het piekvermogen is nog lager dan het verbruik van een koffieapparaat of stofzuiger.

Lager stroomverbruik dankzij de intelligente thermostaat

Al tijdens het opwarmen geeft het infraroodpaneel warmte af en naarmate de temperatuur in een ruimte stijgt zal het stroomverbruik gelijkmatig afnemen. Is de gewenste temperatuur bereikt dan zal het panel terugschakelen naar een stand-by stand en gebruikt dan nog maar 2 tot 3 watt. Het infraroodpaneel zal overtollige warmte opslaan en vervolgens weer vrijgeven op het moment dat de thermostaat daar om vraagt. Om een ruimte op temperatuur te houden ligt het verbruik op ongeveer 100 watt per uur (bij kleinere panelen wat minder).

Als een ruimte is verwarmt, dan neemt een ander programma van de intelligente thermostaat het geheel over. Deze zal met 15 metingen per minuut de temperatuur steeds controleren en zo nodig corrigeren. De metingen gaan met een nauwkeurigheid van 0,10°C en met een minimum aan stroomverbruik de gevraagde temperatuur aanvullen en exact houden.

Een combinatie met zonnepanelen zou dus ideaal zijn.

Ten opzichte van confessionele verwarmingssystemen (centrale verwarming) zijn de energiekosten minimaal 40% lager, maar vaak zelfs nog veel meer.

BENG woningen

Beng is nieuw in de woningbouw en betekent ‘Bijna Energie Neutraal Gebouwd’. Alle nieuw gebouwde woningen dienen vanaf 2020 te voldoen aan BENG wat inhoud dat deze energiezuiniger zijn en dus beter voor mens en milieu. Vele maatregelen hebben betrekking op de isolatie van de woning maar ook op de energiezuinigheid en het verwarmen van woningen.

Omdat onze infraroodverwarming ten opzichte van de cv-installatie wel 50% zuiniger is (gegarandeerd 40%), past dit dus ideaal in de BENG-woning. In combinatie met zonnepanelen waarbij ‘eigen energie’ wordt opgewekt kan de energie dus ideaal gebruikt worden voor het verwarmen van de woning.

Vraag naar de mogelijkheden!