De werking van de iHeatpanel

De iHeatpanel verwarmt door middel van Hoogfrequent infrarood (onzichtbaar licht). Infrarood is vergelijkbaar met een warmte waarmee de zon de aarde verwarmt. Infraroodwarmte is ook dezelfde warmte die wordt geproduceerd door ons eigen lichaam. Wanneer ons lichaam zich inspant, wordt deze warmte door onze spieren afgegeven.

De panelen geven als een paraplu onder een hoek van 160° warmte af en verwarmen alle objecten die zich binnen het stralingsgebied bevinden. Alle vaste objecten zoals o.a. vloeren, wanden, tafels, stoelen, kasten, gordijnen , maar ook het menselijk lichaam worden zeer aangenaam verwarmt. Uiteindelijk wordt de opgeslagen warmte door een accumulerende werking weer afgegeven aan de lucht in de betreffende ruimte. Hierdoor ontstaat er, in tegenstelling tot cv-warmte die alleen lucht verwarmt, een hele egale kamertemperatuur. De temperatuur bij de vloer is even warm als bij het plafond, of als bij de keukentafel om maar iets te noemen. Omdat de objecten worden verwarmd verdwijnt de warmte ook niet meteen als een deur of raam even open staat. Het is door de accumulerende afgifte direct weer behaaglijk.

iHeatpanel: Uniek infraroodpaneel als hoofdverwarming

Het paneel heeft een bereik tot een afstand van ongeveer 3 meter. Ook dit maakt het infraroodpaneel uniek! Het is dus perfect als hoofdverwarming te gebruiken.

De infraroodpanelen hebben het meeste effect als deze bevestigd zijn aan het plafond. Uiteraard zijn de panelen ook te gebruiken aan de wand. Dan is het effect echter minder. Dit komt omdat de panelen een bereik hebben van ca. 3 meter onder een hoek van ca. 160°. Wanneer een paneel aan de wand hangt dan straalt deze ca. 3 meter uit terwijl de kamer bijvoorbeeld 5 meter lang is. De overkant wordt dus niet voldoende verwarmd terwijl als hetzelfde paneel aan het plafond hangt, de afstand wel wordt gehaald. Vandaar dat wij bevestiging aan het plafond aanbevelen. Wij zeggen altijd: “zonnewarmte komt toch ook van bovenaf”.