De ideale badkamer verwarming: infraroodpanelen

Badkamerverwarming is ideaal uit te voeren met infraroodpanelen.  Wij hebben voor badkamers diverse oplossingen; badkamerspiegel met infraroodverwarming en wandpanelen voor in de badkamer.

Badkamerspiegel met infraroodverwarming

Zo leveren wij voor badkamers infraroodverwarming in de vorm van een spiegel. Feitelijk zijn dit de zelfde panelen die in ruimten aan plafonds worden gehangen alleen deze worden opgehangen aan de wand. De infraroodspiegels met 6 mm gehard glas zijn leverbaar met-/en zonder aluminium omlijsting en geeft een mooi, modern en strak uiterlijk in uw badkamer. Een groot voordeel is dat de spiegel niet alleen de ruimte verwarmt, maar ook niet meer beslaat na het douchen.

Te leveren afmetingen zijn: 60 x 60 cm, 60 x 90 cm en 60 x 120 cm.

Infrarood wandpanelen voor de badkamer

u kunt ook een wandpaneel toepassen. Deze is uitgevoerd in een strak 6 mm dun paneel van glanzend wit veiligheidsglas.

Te leveren afmetingen zijn: 60 x 60 cm, 60 x 90 cm en 60 x 120 cm.

De meest energiezuinige warmtebron

Door de unieke en zeer nauwkeurige eigen regeling zijn de panelen de meest energiezuinige warmtebronnen die in de handel leverbaar zijn. Bijvoorbeeld, het grootste badkamer verwarmingspaneel verwarmt uiteraard ook het grootste vloeroppervlak. Dit paneel verbruikt het meest tijdens het opstarten om de ruimte zo snel mogelijk op de gewenste temperatuur te krijgen (700w = maximaal 0,16 eurocent). Is de badkamer op temperatuur gebracht, dan schakelt het verbruik terug naar ongeveer 150 watt per uur (150w = ong. 0,025 eurocent per uur). Als het infraroodpaneel goed wordt aangestuurd dan is het verbruik van het infraroodpaneel absoluut de meest goedkope oplossing qua stookkosten.

In principe kunt u nooit voor teveel overcapaciteit kiezen. Een paneel met een grotere capaciteit zal de badkamer sneller verwarmen. Qua energieverbruik maakt een groter paneel nagenoeg geen verschil doordat een groter paneel sneller verwarmt. Wanneer men sneller verwarmt dan zal de vraag naar energie ook weer sneller terugschakelen.

Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheid om onze infraroodpanelen te gebruiken als energiezuinige oplossing voor badkamerverwarming.