De iHeatpanel en gezondheid

Infraroodpanelen verwarmen niet de lucht maar alle objecten die zich in het stralingsgebied van de panelen bevinden. Als alle objecten opgewarmd zijn dan geeft het de warmte weer af aan de lucht door accumulatie. Schimmels en algen op muren krijgen geen kans omdat de muren droog blijven, er kan geen condensatie plaatsvinden omdat de muren warm zijn. Dit geld ook voor huisstofmijt. Deze diertjes gedijen goed in relatief vochtige vloerbedekking of vloerkleden. Bij Infraroodwarmte blijft de vloerbedekking droog omdat alle objecten verwarmd worden. Huisstofmijt heeft daarom geen overlevingskans.

Het voordeel van “stralingswarmte” is dat er geen transport van stof, schimmels en bacteriën plaatsvindt. Er vindt namelijk geen luchtverplaatsing plaats, dit in tegenstelling tot wat de conventionele verwarmingsmethoden (radiatoren) wel doen en dit geldt ook voor vloerverwarming waarbij de luchtlaag boven de vloer convectief wordt verwarmd. De iHeatpanel van Maxxinno bezorgt geen overlast. Personen met luchtwegproblemen maar ook mensen met allergieën hebben hier baat bij.

Bij verwarming met infrarood is gebleken dat de luchtvochtigheid in de ruimten stabiel is en ligt op een percentage van ongeveer 50%. Dit is een hele gezonde luchtvochtigheid en bij dit percentage drogen slijmvliezen niet uit en krijgen mensen geen droge huid of droge ogen. Normaal gesproken is dit een veel voorkomend probleem in de winter bij conventionele verwarmingssystemen.

Infrarood warmte wordt door het lichaam opgenomen. Spieren worden van binnenuit verwarmd en werkt daarom zeer verlichtend bij spierpijn en reumatische klachten. Fysiotherapeuten maken daarom al veel gebruik van onze infraroodpanelen.

Omdat infrarood een vorm van warmte is die ook door het lichaam zelf geproduceerd wordt (bij inspanning) komt de warmte die de panelen uitstralen dus overeen. Bij ons infraroodpaneel vindt géén emissie-uitstoot plaats, het geeft géén geur af en geeft géén geluid. Medisch onderzoek heeft aangetoond dat infrarood een positief effect op spieren, gewrichten, luchtwegen, bloedcirculatie, etc. heeft. Het is daarom niet gek dat specialisten, artsen en therapeuten dankbaar gebruik maken van de intensieve werking van deze vorm van infrarood.

Lees meer over de werking van onze infraroodpanelen.