Veiligheid van de iHeatpanel

Veiligheid vinden wij erg belangrijk. Omdat de warmte van de infrarood verwarming dezelfde is die we zelf ook uitstralen kan men een leven lang, continu in deze zeer gezonde en warmte verblijven zonder enig risico. Dit geldt ook voor onze huisdieren. Sterker nog, Infrarood op 10.000nm (Hoog Frequent) levert een belangrijke en positieve bijdrage aan een gezond leefmilieu.

Het vormt dus geen enkel probleem of risico om dagelijks 24 uur per dag te genieten van deze zeer comfortabele warmte. Wist u dat in tegenstelling tot zonnestraling (zonnewarmte) er bij onze panelen géén schadelijke UV-straling vrij komt zoals UV-A en UV-B.

De iHeatpanel is absoluut veilig en is voorzien van alle benodigde certificering waarmee het ruimschoots voldoet aan de strengste eisen, zoals deze door de overheden wereldwijd worden gesteld.

Glasplaat van gehard glas

De glasplaat is van gehard glas gemaakt (vergelijkbaar met een autoruit). Mocht er met flinke kracht tegen het glas worden geslagen of gestoten dan zal het glas verkruimelen maar het zal nooit scherpe delen bevatten. Ook is de iHeatpanel spatwaterdicht en wordt volgens de strengste norm gefabriceerd en gecontroleerd. Voor natte ruimten (badkamer) worden specifieke regels voorgeschreven, wij adviseren u hiervoor zelf een gecertificeerd bedrijf in te schakelen. Lees ook onze pagina ‘Infraroodverwarming als badkamerverwarming‘.