Het uiterlijk van een infraroodpaneel

Het infraroodpaneel bestaat aan de voorzijde uit helder wit glas met daaromheen een standaard slank aluminium frame. Glas geeft de “warmte-uitstraling” namelijk het snelste vrij en hiermee wordt tevens het grootst mogelijke bereik behaald.

Na het opstarten krijgt het glas een temperatuur van zo’n 130°. Hierdoor wordt de warmte zo ver mogelijk en toch heel aangenaam de ruimte ingestraald. Bij deze temperatuur wordt de grootste afstand qua warmte bereikt en vindt er dus een snelle verwarming plaats van uw ruimte. Als de temperatuur is behaald dan neemt de warmte van het glas af tot ongeveer 40°C. De achterzijde van het infraroodpaneel is altijd max. 25°C. De warmte is merkbaar tot op een afstand van ongeveer 3 tot 4 meter. Dit is ongeveer 10 maal meer dan het bereik van een radiator (convectie). De warmte-uitstraling van een paneel voelt altijd comfortabel, of u er nu dichtbij staat of er wat verder er vandaan bent.

Afmetingen van het infraroodpaneel

iHeatpanel Premium frame is leverbaar in de formaten 120 x 60 cm, 90 x 60 cm, 60 x 60 cm en 120 x 310 mm. De dikte van het paneel is 41 mm. Met een helder wit glasoppervlak of als spiegel. Het standaard frame is in grijs geanodiseerd aluminium uitgevoerd. Eventueel kunnen we op aanvraag tegen meerprijs warmtepanelen op maat leveren en/of met een ander glasoppervlak en/of kleur.

iHeatpanel Business is leverbaar in de formaten 120 x 60 cm, 90 x 60 cm en 60 x 60 cm (maatvoering is 5 mm kleiner, zodat dit goed in een systeemplafond past). De dikte van het paneel is 41 mm.
Met een helder wit glasoppervlak of als spiegel. Het heeft geen frame waardoor het naadloos in een systeemplafond past. Eventueel kunnen wij op aanvraag tegen meerprijs warmtepanelen op maat leveren en/of met een ander glasoppervlak en/of kleur.

Montage van het infraroodpaneel

Het plaatsen kan men in principe makkelijk zelf doen.

  • u boort 4 gaten en plaatst de beugels met pluggen (10 mm) en schroeven.
  • sluit de bedrading aan (220/230v)
  • haak het iHeatpanel in de beugels.
  • nu kunt u met de thermostaat de gewenste temperatuur instellen en direct comfortabel gaan verwarmen.
  • bij ieder infraroodpaneel wordt een duidelijk aansluitschema meegeleverd.

Maxxinno

Bekijk voor meer technische informatie ook eens op de website van onze fabrikant Maxxinno.